WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - Squadra Mouscron  6 - 8  (1-4)

DATUM 02-12-2016  21:15

DOELPUNTEN 1 Aabbou Lahcen (OG) 0-1, 15' Six 0-2, 18' Jurlina (10m) 0-3, 19' Putzeys 1-3, 20' Jurlina (10m) 1-4, 21' Six 1-5, 23' Greco Maximilien 1-6, 24' Bosmans 2-6, 31' Aabbou Lahcen 3-6, 37' Vanackre 3-7, 38' Vanackre 3-8, 39' Putzeys 4-8, 39' Nelis 5-8, 40' Nelis 6-8.

VERSLAG Voor de belangrijke wedstrijd tegen Moeskroen was El Idrissi nog steeds onbeschikbaar. De wedstrijd kon weer niet slechter beginnen voor de thuisploeg. Na 20 seconden doet Lahcen Aabbou een ongevaarlijk schot afwijken tot voorbij een kansloze Meyers. De wedstrijd is nog niet bezig en we zijn weer op achtervolgen aangewezen. Meeuwen is aangeslagen en heeft geluk dat Moeskroen dit niet uitbuit. Zowel Greco als Benchariff (2x) besluiten voorlangs. Na 8 minuten steekt Meeuwen voor het eerst zijn neus aan het venster met een schot van Aabbou Hoessein. Enkele minuten later aktie Nelis, voorlangs. Het belang van deze wedstrijd is duidelijk en vertaalt zich na 10 minuten al in 5 fouten voor beide ploegen. In de 15e min lijdt Knevels balverlies in eigen strafschopgebied en Six straft dit genadeloos af 0-2. Dan krijgt Meeuwen een eerste 10-meter, Nelis raakt de bovenkant van de lat. Ook aan de andere kant wordt een 10-meter van Benchariff gestopt door Meyers. Met nog 2 minuten op de klok mag Moeskroen opnieuw een 10-meter trappen, en nu faalt Jurlina niet, over de grond in de hoek 0-3. Reactie Meeuwen met een actie en knappe goal van Putzeys. Met nog 30 seconden op de klok mag Nelis een 2e 10-meter trappen maar deze gaat nu naast, en nog is het niet gedaan, want ook Jurlina mag zijn 2e 10-meter trappen en op exact dezelfde manier scoort hij weer. We gaan rusten met een 1-4 stand.

Begin 2e helft gaat het van kwaad naar erger, we spelen nog maar 1 minuut wanneer Six van ver uithaalt en de 1-5 op het scorebord zet. Knevels zet zich dan door maar kan alleen voor Morant niet scoren. Tegenaanval en Greco vindt Meyers in gebreke 1-6 en wedstrijd gespeeld. Toch hervat Meeuwen de moed als Bosmans binnen de minuut kan tegen scoren. Meeuwen speelt nu alles of niets. Morant redt een schot van Putzeys, maar Lahcen Aabbou kan de 3-6 scoren. Opnieuw staat Moeskroen na 10 minuten met 5 fouten. Meeuwen blijft drukken maar Morant staat telkens paraat. Met nog 5 minuten op de klok wordt overgeschakeld naar vliegende keeper, maar Vanackre straft dit 2x af. In de laatste 2 minuten scoort Meeuwen nog 3x en wordt nog een penalty gemist door Nelis. Eindstand 6-8.

Natuurlijk een grote teleurstelling na een 0 op 6 na 2 wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten. De scherpte van begin van het seizoen is nu even weg en alles zit ook tegen. Maar ondanks dit staan er nog steeds 4 ploegen achter ons in de rangschikking. Het is nu noodzaak om de rangen te sluiten en terug aan te knopen met de prestaties van de eerste wedstrijden. Te beginnen met de verplaatsing van volgende week naar Charleroi.